Always-summer,  Danang,  Vietnam

Episodul 11-Danang-bagaj pierdut și curse nebune cu scuterul

Danang_Vietnam (25)Nici nu mai stiu de ce am ales din Hoi An sa facem o pauza de o noapte in Danang inainte de Hue, alt oras vechi incarcat de istorie.

Am ajuns acolo cu un autobuz local care oprea in fiecare sat sa mai colecteze pasageri.

Am estimat dupa traseul sau care e cel mai apropiat loc unde ar putea opri fata de hotelul nostru si am coborat.

Hotelul gasit pe Agoda

 

era chiar pe malul marii. Insa cum urcam spre nordul tarii temperatura scadea si nu ne-am prea putut bucura de apropierea de mare.
Dupa o zi agitata cu o plimbare lunga la ruinele de la My son de langa Hoi an si drumul cu autobuzul local cand am ajuns la hotel seara eram la capatul puterilor.
In timp ce faceam check-in-ul am realizat ca uitasem un bagaj in autobuz. Receptionera vorbea o engleza modesta,dar intr-un tarziu am aflat ca autogara este la 12 kilometri de la hotel. Am luat un taxi, dar nu ne-am inteles la pret si ne-a intors de la hotel de unde am negociat o motocicleta pentru 24 de ore la pretul unei curse dus cu taxiul.

Danang_Vietnam (7)Danang_Vietnam (1)Danang_Vietnam (18)Danang_Vietnam (22)

Am gonit ca in filme pana la autogara, am imprumutat stilul de condus din Bucuresti si l-am adaptat la traficul din Vietnam si la cele 2 roti de sub mine.
Am gasit greu autogara intr-un oras foarte mare si aglomerat.
Aici cu mare greutate am gasit pe cineva cu care ne-am inteles cat de cat care ne-a invitat sa venim a doua zi la 5 dimineata acolo. Am asteptat inca o vreme acolo pana a venit un autobuz din care a coborat cel caruia ii platisem noi biletele. Cu ceva opozitie am reusit sa-i facem o poza care ne-a ajutat sa ne recuperam bagajul.
A doua zi am revenit si dupa certuri lungi cu cei de acolo, amenintari cu politia domnul taxator ce nu recunoscuse nimic seara dinainte a aparut pe un scuter cu bagajul nostru. A fost o recuperare cu adevarat nesperata.
Pentru ca tot am avut motocicleta am facut plimbari si prin oras si prin imprejurimi, am mers pe serperntine abrupte,printr-un parc national cu vederi maiestuoase spre mare. Ne-a prins ploaie, am luat toate hainele pe noi, am înghețat și ne-am încălzit cu o cafea vietnameză.

Danang_Vietnam (29)Danang_Vietnam (15)

Mi s-a parut cam mare orasul Danang pe maps, dar nu am crezut ca un loc de care nu auzisem/nu citisem mai nimic poate fi atat de intins, cu infrastructura atat de dezvoltata si atat de aglomerat.
Chiar si aici am intalnit localnici prietenosi care ne-au ajutat sa intelegem meniurile scrise exclusiv in vietnameza incat sa ne bucuram de fructe de mare proaspate.

Danang_Vietnam (11)Danang_Vietnam (12)

Pentru optiuni de cazare ieftină vă recomand: Booking, Agoda, Hostelbookers sau Airbnb.
Pentru zboruri convenabile verificati
Skyscanner, Wizz
Cumparaturi de pregătire pe
Emag.ro sau Amazon

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.