Always-summer,  Călătorii

Iti poti imagina sa calatoresti o luna prin Asia cu 500 de euro?

Mekong_Delta_Vietnam (130)Să poți să te bucuri de locuri exotice, de insule paradisiace, să bei în fiecare zi shakeuri din fructe proaspete, să mănânci fructe de mare, de multe ori pe malul mării, să guști din fructe cărora nici nu le știi numele, să închiriezi un parte bunムdin timp scuter sau bicicletă pentru a explora orașele,natură,satele?

Să poți face și ceva cumpărături, să mergii mii de kilometri cu autocarul, trenul, vaporul, taxiul și tuk-tukul? 500 de euro care să acopere și vizele pentru 2 țări?

Tot acest buget și toate aceste cheltuieli sunt perfect sustenabile cu atenție, răbdare, inteligență și ceva muncă de pregătire.

20130117_103711După cum ați văzut deja din postările anterioare:Insula Phu Quoc, Ho chi minh, din unul din filme și din impresiile și fotografiile postate pe pagina de Facebook Always Summer ne bucurăm din plin de toate experiențele din Asia de est, fie că e vorba de China, Vietnam, Laos sau Thailanda!

Suntem în urmă cu postările și filmele de călătorie, dar vrem între timp să vă împărtășim analiza cheltuililor și a bugetului după o lună de călatorie în Asia de est (China, Vietnam, Laos și Thailanda)

Să trecem la analiza seacă a cifrelorSmile

 

Analiza bugetului de cheltuieli pentru o lună de călătorie în Asia de est, 2 persoane.20130201_134317

1. La cazare am supraapreciat prețurile din Vietnam, Laos și Thailanda așa că am reușit să menținem cheltuielile cu cazarea la aproape o treime din ce am bugetat. Cazarea medie pe zi pentru 2 persoane a depășit cu puțin 5 euro. Cazarea a fost relativ simplă, curată, cu maxim de valoare pentru banii cheltuiți. Destul de multă muncă pe Booking.com, Airbnb sau Agoda pentru a găsi tot timpul cea mai bună opțiune.

 

 

calatorie_Shanghai_China (41)2.Și la mâncare am reușit să cheltuim sub cât ne propusesem, am cheltuit sub 10 euro pe zi. Am mâncat așa cum ne-am propus de cele mai multe ori unde mâncau localnicii, evitând cât mai mult localurile turistice, cu mâncare mai puțin bună și mai scumpă. Am mâncat foarte bine și de pe stradă, din piețe, la restaurante de familie, locale, pe plajă la restaurantele unor resorturi de lux.

 

 

Abonati-va la feed-ul de RSS sau subscrieti-va la noutati pe pagina noastra de Facebook

G00901423. In prima lună ne-am mișcat foarte mult, deplasându-ne mii de kilometri cu tot felul de mijloace de transport, barca de viteză fiind cea mai costisitoare. Am folosit multicel taxiul, fiind foarte ieftin și am închiriat cam jumătate de perioadă scuter pentru a explora cât mai bine locurile și împrejurimile. Aici am cheltuit de 2 ori mai mult decât ne propusesem.

20130213_1316404. La categoria excursii, ghid, muzee ne-am încadrat sub buget. Datorită scuterului și a bicicletei ne-am făcut noi singuri expedițiile și am descoperit multe locuri spontan, fără ghid sau excursii organizate.

5. Vizele au costat aproape de 2 ori mai mult, dar acoperă 3 țări.

6. Categoria alte plăceri include masajul în fiecare țară din acest wish list. După ceva negocieri am obținut în Vietnam masaj la un 35% din prețul de listăSmile

 

 

7. La categoria cumpăraturi am cheltuit de aproape 3 ori decât ne-am fi dorit. insula_phu_quoc_Vietnam (265)

Acest lucru s-a datorat în special pierderii sau mai corect spus rătăcirii bagajului în China. De aici a apărut nevoia cumpărarii de lucruri personale. Altă cheltuială mai mare a apărut datorită stricării cablului de încărcare a tabletei.

Anda mă completează că bugetul de shopping trebuie să fie mult mai generos de la început. Ce-i drept găsești lucruri foarte frumoase, făcute de mână, deosebite, la prețuri de 5 ori mai mici ca în România.

8. La neprevăzut (noroc că am fost prevăzători să avem această categorieSmile) ne-am încadrat. Aici au intrat costuri nebugetate ca spălarea hainelor, comisioane de retragere bani de la Atm, reparații scuter etc

PER TOTAL AM CHELTUIT 35 DE EURO PE ZI, MAI PUȚIN CU 4 EURO PE ZI DECÂT NE PROPUSESEM. TRANSPORTUL, PUTERNIC SUBESTIMAT, OCUPĂ PRIMA POZIȚIE LA CHELTUIELI.


TABELUL DE ANALIZA DE MAI JOS CUPRINDE:

a. CATEGORIA DE CHELTUIELI

b. BUGETUL TOTAL CALCULAT PE 73 DE ZILE

c. COSTUL MEDIU ZILNIC BUGETAT

d. COSTUL MEDIU ZILNIC REALIZAT

e. CHELTUIELILE TOTALE INTR-O LUNĂ DE ASIA DE EST

image

Abonati-va la feed-ul de RSS sau subscrieti-va la noutati pe pagina noastra de Facebook

CHELTUIELI NETE PE CATEGORII ȘI O PLĂCINTĂ CU CHELTUIELI REALIZATE PROCENTUAL

 

buget de calatorie

Abonati-va la feed-ul de RSS sau subscrieti-va la noutati pe pagina noastra de Facebookbuget de calatorie

logo_always_summer

5 Comments

 • Grig

  Buna ziua,
  Si eu sint un mare amator de voiaj.
  Am calatorit singur 2 luni prin Asia anul trecut.
  Ma intereseaza sa ma alatur unui grup sau persoana care calatoreste in vederea unor proiecte de calatorie comune.
  Urmatoare tinta ar fi India si poate Baly (indonesia) si iar poate Philipine plus nordul si sudul Taylandei.
  Astept propuneri, vesti etc.
  Multumesc
  Grig

 • Străistaru Eugen

  Salut Grig,

  Si eu planuiesc sa merg prin asia cam prin august, in principiu vreau sa merg Skt Petersburg, Moscova, Irkutsk, UlaanBaatar, Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hanoi, Bangkok, Siem Reap, Kuala Lumpur, Jakarta…cu mici modificari, dar in principiu cam asta o sa fac, momentan sunt singur, daca te intereseaza, integral sau partial, eu sunt deschis pentru un amic de calatorie 🙂

  Ma poti gasi pe pagina de FB, numai bine!

  PS: Tudor Maxim, tare tare articolul, tabelul este exact ceea ce cautam.

 • Tudor

  Bună Grig, buna Eugen,

  Noi probabil o să facem America de Nord și America de sud dacă totul va fi ok.

  Mă bucur Eugen că îți este util bugetul, la fiecare postare e un buget super detaliat cu fiecare cheltuială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.