Cuba,  Destinations

Cuba-ce poti vedea in trei saptamani

Ne doream de mult să călătorim în Cuba.
Era pe lista destinațiilor de vizitat de câțiva ani, asa că am decis ca anul acesta să nu mai amânăm și prin luna septembrie 2017,cautand pe www.fly4free.com zboruri către Cuba, am găsit, și mai bine, o ofertă de croaziera din Veneția pana în Havana, pentru care am plătit 900 euro /persoana pentru cabina cu sea view cu Msc Armonia ce a avut urmatoarele opriri:
In acest video vă aratam cum a fost pe vas iar aici puteți urmari filmele zilnice din destinațiile vizitate.
Pe data de 19 decembrie am ajuns în Havana si am petrecut în total 3 săptămâni în frumoasa Cuba.
Inițial ne-am fi dorit sa exploram toată insula, sa ajungem pana în cel mai estic punct, Santiago de Cuba si Baracoa, dar traseul nostru a fost întrerupt de decizia de a sărbători Anul Nou în Havana iar ulterior ar fi fost prea pe repede înainte și obositor drumul pana în Santiago de Cuba.
Traseul si locurile pe care le-am vizitat a fost astfel:
  • Havana, 5 zile , oraș ce ne-a plăcut enorm de mult!

Am bătut orașul în lung și în lat, explorând Havana Vieja, zona turistica și frumos amenajata cu multe clădiri reabilitare, zona centrala(Central Havana) in care am și stat cazați, ce pe alocuri pare ca un getto, dar unde ai foarte multe opțiuni de mâncat accesibil și magazine și contrar aparențelor este foarte safe zi și noapte. Ne-au plăcut mult zoneleVedado si Miramar iar pentru seara recomandam neapărat o vizita la Fabrica de arte Cubano.

  • Vinales si toată zona Pinal de Río, 7 zile.
Valle de Vinales este un loc pitoresc, neapărat de vizitat pentru faimoasele Mogote. În Vinales acum 99% din locuințe sunt transformate în casas particulares si unde a fost puțin cam prea turistic pentru gustul nostru.
Din Vinales am închiriat un scooter pentru 5 zile (cost 18 cuc /zi) și am făcut ceea ce toată lumea ne-a recomandat sa NU facem, adică am mers pe cele mai proaste și izolate drumuri pana în Maria la Gorda, cel mai vestic punct și înapoi. Drumul nu a fost lipsit de o mica căzătură si cateva zgarieturi, dar toată aventura a meritat pe deplin. La doar câteva ore distanta de Vinales recomandăm neapărat o vizita la Cayo Jutias, o plaja desprinsa din paradis!
În Maria la Gorda am făcut diving, fiind unul din locurile cele mai bune pentru asa ceva din Cuba, la prețul de 45 cuc /persoana pentru o scufundare de 1h.
  • Havana, 2 zile pentru a sărbători Anul nou

 

  • Varadero, 2 zile. Stațiune cu hoteluri și resorturi all inclusive, plaja este superbă dar noi am avut parte de 2 zile de vreme mohorată, asa ca nu ne-am putut bucura de cea mai frumoasă plaja din Cuba pe deplin. Daca nu mergi acolo cu un pachet all inclusive la un hostel,va trebui sa stai cazat in orasul Varadero sau zona Santa Marta, iar de acolo mers la plaja cu acces public(in afara resorturilor) din peninsula Varadero.

 

 

  • Santa clara, 2 zile. Deloc turistic, orașul lui Che, merita vizitat măcar pentru o zi.Recomandam o vizita la mausoleul lui Che Gueavara si muzeul adiacent. De aici, se poate vizita Remedios și superba plaja Cayo Santa Marta, noi am mers pana in Remedios cu un autobuz local ce avea ca destinatie finala Cayo Santa Clara, dar fiind o zi mohorata am vizitat doar micul oras Remedios.

  • Sancti Spiritus, 2 zile. Locul cel mai estic în care am ajuns, și un oraș ce ne-a plăcut foarte mult. Eram aproape singurii turiști. Mâncare bună și la preturi pentru localnici, am mâncat chiar și cu 1 CUC ($)! La restaurantele de stat se plătește în CuP(moneda națională) iar un fel de mâncare este în jur de 20 pesos, aducă 0.80centi. Cafeaua costa 1 pesos = 0,03 centi=0,15 ron!

  • Trinidad, 3 zile . Frumos, ne-a plăcut centru orașului cu străzi pietruite și clădiri coloniale dar nu ne-a plăcut faptul ca este invadat de turiști și prin consecință, cel mai scump oraș din Cuba. Într-una din zile am fost la Playa Ancon, ce este la doar 20km de Trinidad și locul perfect pentru o excursie de o zi la plaja.

  • Cienfuegos, 1 zi. Oraș neașteptat de frumos și accesibil, cu nenumărate lucruri de văzut și făcut și unde ne-a părut rău că nu avem mai mult timp și stam doar 1zi. Din Cienfuegos am călătorit cu trenul pana în Havana, mai mult pentru a încerca și acest mod de transport, după ce călătorisem cu aproape toate mijloacele de transport posibilepana atunci (autobuz turistic Viazul, taxi masina americana, autobuz local, bici taxi, taxi colectivo, camioneta). A costat 11 pesos /persoana adică 0.80 cenți=1.50 lei!!!! Dar călătoria a durat 12 ore pentru o distanta de 300km. Video aici

  • Havana, 1 zi, înainte de zborul catre México City

Vă invitam sa urmariti jurnalele noastre video din fiecare zi a calatoriei in Cuba aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.